Kulturminnet er en heller, der Kari Nilsdatter og hennes to døtre, Anne Johanna og Andrea Grete bodde siste halvdel av 1800-tallet. De omkom her en vinter på grunn av sult/sykdom.

Innerst i helleren ble det funnet rester av tenner og knokler som i følge historien skulle være levninger av Kari og en av hennes døtre. Den andre datteren fant de nede ved Osbakk.

Kari Nilsthelleren består av en stor klippeblokk med en trekantet åpning, ca 2 m høy. Helleren er ca 4 m høy og hulrommet er 4-5 m bredt og ca 7 m dypt. De nederste 3 m skrår ned og er vanskelig tilgjengelig.

Vernestatus: Fredet


Ektemann og barnefar: (Lars) John Johnson (kirkebøker) / Jan Jansen (slektsbok for Beiarn)


Oppdatering 21.12.23:
Denne familien har ligget i minnet en god stund uten at jeg har kommet noe lengre. Men i dag gjorde jeg et siste søk.. FamilySearch.org

Fant da ei jente ved navn Pernilla som har Karen Nielsdatter og Lars John Johnsen som foreldre. Hun ble født 11.08.41.


I Slektsbok for Beiarn, er ikke Pernilla nevnt. Dermed er det lett og tro at hun ble adoptert bort. Ellers ville hun ha vært nevnt med årstall for fødsel og død.

Finner dessverre ikke opplysninger i skannede kirkebøker vedr Kari/Karen og hennes døtres skjebner. Ikke finner jeg opplysninger om John heller.

Å finne årstallet for når Karen og jentene døde er ikke lett. Har gjort et søk på folketellingen for 1865, men finner dem ikke. Dermed er det lett og tro at hendelsen skjedde før det.

MENY

Nylige innlegg

Å følge en sti, er å gå i våre forfedres fotspor

Designed with WordPress