Gamle veger og vegfar er historiens fysiske spor etter kontakt mellom mennesker, etter samferdsel og kommunikasjon. Vi ser i dag hvor stiene grodde frem, hvor veiene ble anlagt og hvordan de ble bygget. Det vitner om samfunnsutvikling, endring i bosetningsmønster, teknologisk utvikling, næringsutvikling og handel. Bevarte veger og vegfar er viktige kulturminner som gir oss innsikt i ulike sider ved vår historie. Mange av de gamle stiene og vegene er i dag også viktige ferdselsårer for friluftslivet.

Den nye håndboka om dette ble første gang utgitt av Direktoratet for naturforvaltning i 1994. I årene etterpå har vi fått ny kunnskap og mer erfaring med å vedlikeholde de gamle vegene, og mer kunnskap om betydningen de har som ressurs. Statens vegvesen og Riksantikvaren har derfor gått sammen om å revidere og utvide håndboka med råd og hjelp til dem som ønsker å bevare de gamle vegene, ta dem i bruk og sette dem i stand.

Les mer på https://www.riksantikvaren.no/ny-handbok-om-gamle-veger/

Den nye håndboka kan leses og lastes ned fra Riksantikvaren nettsider her: Gamle veger og vegfar – en håndbok i vern og tilrettelegging

MENY

Nylige innlegg

Å følge en sti, er å gå i våre forfedres fotspor

Designed with WordPress